Konfirmáció

Kedves szülők!

„Ígéritek-e, fogadjátok-e, hogy gyermeketeket úgy nevelitek, és neveltetitek, hogy ha majd felnő, Ő maga önként tehessen vallást a konfirmáció alkalmával a Szentháromság Istenbe vetett hitéről, a gyülekezet előtt?”
Ígérjük és fogadjuk...

Bizonyára minden kedves szülő emlékszik arra a szép napra, amikor elhangoztak az Önök szájából ezek a szavak. Nagy örömünkre gyermekük elérte azt a kort, amikor lehetővé válhat a fogadalom megtartása. Ahhoz, hogy ez valóban őszintén teljesülhessen, időre, és elmélyülő kapcsolatokra van szükség. Ebben kérjük az Önök segítségét.

Mivel ebben az évben új rendet kezdünk el a konfirmációs oktatásban, szükséges néhány mondatban tájékoztatni Önöket.

  1. A konfirmációs oktatás 2 éves.
  2. Az oktatás nem az iskolában, hanem vasárnaponként az istentiszteletet követően, vagy azt megelőzően történik, az istentiszteleten való részvétel része a fölkészülésnek.
  3. A gyülekezeti ifjúsági órára, minden pénteken 17 órától, szintén várjuk, elvárjuk a fiatalokat. (Itt a hiányzást nem kell igazolni) Bugaci csoport ez alól kivétel.
  4. A gyülekezeti ifjúsági programokra is hívjuk a fiatalokat, családtagjaikkal együtt. Ezek időpontjairól rendszeresen tájékoztatjuk Önöket.