Gyülekezeti élet az egészségügyi vészhelyzetben

Sajnos újra különleges intézkedésekre van szükség, ami befolyásolja gyülekezeti életünket is. Az egészségügyi vészhelyzet idejére visszatérünk a tavasszal már bejáratott gyülekezeti rendhez a Helvécia Református Egyházközségben.

Bátorítjuk a gyülekezeti tagjainkat, hogy református hitünk szerint ott van templom, ahol ketten vagy hárman egy akarattal összegyűlnek. Igyekszünk mindenkit ellátni a személyes, családi áhítataihoz igei táplálékkal.

Továbbra is lehet a lelkipásztort keresni, lelkigondozást , egyéb segítséget kérni. A lelkészi hivatal működik, de amennyiben lehetséges szorítkozzunk a telefonos ügyintézésre. 

A hétközi alkalmainkat nem tartjuk meg, (a tavasszal létrehozott online közösségeket felújítjuk) mindenkit kérünk, hogy  esténként  9 órakor  kapcsolódjon be otthonában gyülekezetünk által meghirdetett imaközösségbe. (Ezzel is ki tudjuk fejezni összetartozásunkat.)

A templomot nem zárjuk be, de csak egy rövid áhítatot tartunk vasárnap 9 órakor, főként azok számára, akik nem értesültek az új rendről.  Az adott vasárnapi áhítatot a honlapunkon lehet majd megtekinteni.  Péntekenként 18 órakor könyörgünk a templomban a betegekért, és a betegek között szolgálókért. Tisztelettel kérjük, hogy idős, krónikus betegségben szenvedő testvéreink jelen helyzetben maradjanak otthon! Ehhez kapcsolódva kérjük, hogy ha tudomásuk van olyan idős, vagy beteg testvérről, akinek nincs segítsége, ossza meg velünk az információt, és mi igyekszünk a szabályok betartása mellett segíteni. Idős testvéreinket igyekszünk ellátni ezen időben is lelki táplálékkal.

Istenbe vetetett hittel fussuk meg az előttünk lévő pályát!

 

Szeretettel: Faragóné Bencsik Dóra

Címke: