gyülekezet

Gyülekezeti élet az egészségügyi vészhelyzetben

Sajnos újra különleges intézkedésekre van szükség, ami befolyásolja gyülekezeti életünket is. Az egészségügyi vészhelyzet idejére visszatérünk a tavasszal már bejáratott gyülekezeti rendhez a Helvécia Református Egyházközségben.

Bátorítjuk a gyülekezeti tagjainkat, hogy református hitünk szerint ott van templom, ahol ketten vagy hárman egy akarattal összegyűlnek. Igyekszünk mindenkit ellátni a személyes, családi áhítataihoz igei táplálékkal.

Címke: 

Nyissuk meg a templomot

Kedves Helvéciai Reformátusok!

 

A Zsinati ajánlásnak megfelelően 2020. május 11-től gyülekezeti életünkben minden visszaáll a rendes kerékvágásba.

Vasárnap délelőtt 9 órakor tartunk istentiszteleteket, azonban tisztelettel kérjük, hogy amennyiben lehetséges arcot eltakaró maszkban érkezzenek, illetve ügyeljünk a 1,5-2m távolság megtartására. Szeretettel kérem, hogy idős beteg testvéreink még maradjanak otthon, igyekszünk őket az eddigi rend szerint otthonukban felkeresni, és igei táplálékkal ellátni.

Címke: 

Gondolatok az egyháztagságról

Korunk emberének talán a legnehezebben megtett lépése az elköteleződés. Nem szeretünk egyesületekhez, szervezetekhez tartozni, leépülnek a tágabb családi kapcsolataink, és nehezen szánjuk rá magunkat a házasságra is. Érthető, ha nem tudunk mit kezdeni az egyháztagság kérdésével. Miért nem elég, hogy járok templomba, bedobom a magam adományát a perselybe, és otthon csendben imádkozom? Miért fontos, hogy papíron is egyháztag legyek, illetve mi a különbség a perselypénz és a fenntartói járulék között?

Címke: