áhitat

,,Királyod érkezik hozzád" (Zakariás 9,9.)

Kedves Testvérek!

Jézus király. Hiába született betlehemi istállóban, a napkeleti bölcsek a zsidók királyát köszöntik, a kétségbeesett Heródes az ellenkirályt üldözi halálra. Hiába áll megtörten vádlói előtt, mégis az a kérdés, te vagy a zsidók királya. És ott a kereszten, töviskoronásan, az van a táblán, mint vádirat a feje fölött: a zsidók királya. Egész életét ez a kérdés kíséri: Ki vagy te? Honnan van a hatalmad?

...

Áldás, Békesség!

Faragóné Bencsik Dóra

Címke: 

Látomás a lámpatartóról és a két olajfáról (Zakariás 4.)

Kedves Gyülekezet!

 

Ma, amikor szinte üres templomokban szólal meg az evangélium, amikor az életünk a feje tetejére állt, kétóránként változik a helyzet, hogy mikor mit lehet csinálni, amikor mindenki gondolhatja magáról, hogy talán éppen ő a két lábon járó veszélyforrás a szerettei számára, amikor félünk, és féltjük egymást, sóvárogjuk mi is Isten egyszerű, vigasztaló szavát.

 

Fogadjátok mit mond Isten ma nekünk  Zakariás 4. fejezetén keresztül. Áldás, Békesség!

 

Faragóné Bencsik Dóra

Címke: 

Nagyheti áhitatos esték

A Nagyhét áldott lehetőség: még lehet, még van idő készülni. Nem, nem az ablakpucolásra, nem a sonka kiválasztására gondolok, de még a tojásfestésre sem. Ez mind fontos, de ne ez legyen a legfontosabb, hanem a lelki készülés. Ezért hívogatok mindenkit, hogy a Nagyhét estéiből szánjon egy kis időt Istennek. Kell a csend, kell a lelki nagytakarítás, kell a dicsőítés, mert kell az épülés, mert nem akármi, amit Jézus nagypénteken, húsvétkor értünk tett: ne menjünk el mellette!

Címke: